Konstnärligt kandidatprogram i musik, Arrangering/komposition klassisk inriktning
Musikhögskolan i Malmö tillhör Lunds universitet och är skolan för dig som blivande professionell musiker, kyrkomusiker, kompositör, lärare eller forskare, som önskar en gedigen utbildning inom ditt musikområde. Här kan du nå högsta möjliga nivå i ditt konstnärskap och personliga uttryck och kan med dina specialkunskaper aktivt bidra i det dynamiska kulturlivet. I centrum står vår gemensamma passion för musik och lärande.
Musikerutbildningen i Arrangering/Komposition, klassisk inriktning vänder sig till dig som vill bli klassisk arrangör men med brukskunskaper även i klassisk komposition, med målet att du skall finna ditt eget personliga tonspråk i dina arrangemang och kompositioner. Utbildningen erbjuder en treårig studiegång på kandidatnivå och syftar till att utbilda dig till arrangör med god konstnärlig och professionell förmåga så att du efter genomgången utbildning skall ha beredskap att med avancerade kunskaper och färdigheter kreativt kunna verka i den egna yrkesrollen i ett arbets- och kulturliv i ständig förändring och utveckling.
Kandidatutbildningen ger dig en gedigen hantverksgrund dels i arrangeringsämnet och dels i traditionell musikteori inom ämnesområden som harmonisering, fyrstämmig sats, formlära, analys, notation och musiklära. Du får också de färdigheter som krävs för att studera på masterutbildningen med en hög grad av självständighet. Undervisning ges i arrangering, elektroakustisk musik, instrumentation, gehör/analys, kontrapunkt, piano/gehörsspel, ensembleledning med dirigering, musik som yrke och musik och samhälle. Denna utbildningen söker du genom att anmäla dig till konstnärligt kandidatprogram med inriktning "Arrangering/Komposition, klassisk inriktning".
Kompositions- och arrangeringsprojekt
Varje år samarbetar den klassiska Arrangering/Kompositions-utbildningen med varierande ensembler och musiker på hög nivå i kreativa projekt. Exempel på större samarbeten är Helsingborg Symfoniorkester, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Jönköping Sinfonietta. Studenterna har också tillgång till körprojekt och olika kammarmusikprojekt vilket ger dem rikliga tillfällen att höra verken repeteras och framföras vid konserter och möjlighet att redan under utbildningen bygga upp ett rikt kontaktnät. Studenterna deltar i projekt under hela utbildningen.
Connect Festival - Inter Arts Center - Kompositionsseminariet
Connect Festival är kompositionsutbildningens egen nutida musikfestival som organiseras av studenterna. Inter Arts Center är vår plattform för elektroakustisk musik samt mötesplats för samarbetet med andra konstarter som teater och konst. Kompositionsseminariet är ett forum för estetiska diskussioner, analys, reflexion och möte med gästprofessorer, tonsättare och musiker inom det nutida konstmusikfältet.
Avgångsstudenterna i årskurs 3 genomför ett examensarbete med både klingande och skriftlig del. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.
Antagning
Anmälan till detta program sker via www.antagning.se under perioden 1 december 2022 - 16 januari 2023.
För att bli antagen till våra program krävs att du genomför antagningsprov vid Musikhögskolan i Malmö. Det är viktigt att du tar del av informationen om antagningsprovens genomförande samt vad som gäller för just det program som du söker på webbplatsen för Musikhögskolan i Malmö.
Mer information om programmet och antagning finns här:
https://www.mhm.lu.se/utbildning/musiker-och-kyrkomusikerutbildningar/arrangeringkomposition-klassisk-inriktning
http://www.mhm.lu.se
Kommande starter
Förkunskaper
Examen & Intyg
Lunds universitet
Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...