Kreativt skrivande för lärare

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Kreativt skrivande för lärare

Är du intresserad av att utveckla ditt kreativa skrivande? Kursen ges som fristående kurs i utbildningsvetenskap.

Kursen vänder sig till lärare och lärarstudenter och syftar till att utveckla deltagarnas kreativa skrivande och förmåga att skönlitterärt gestalta erfarenheter av skola och av att vara lärare och/eller lärarstudenter. Vi skriver på olika teman och läser och ger respons på varandras texter. Kursen vill bidra till att kursdeltagarna genom skönlitterärt skrivande utforskar sina erfarenheter av läraryrket och gemensamt skapar en mer komplex och reflekterad bild av skolan i samhället, sig själva som lärare och av de elever, kollegor och elevers målsmän som de möter i yrket. Ett övergripande syfte med kursen är att stärka lärares möjligheter att i skönlitterär text göra sina erfarenheter av skola, undervisning och samhälle synliga och hörda.

Kursen går på kvartsfart höstterminen 2024. De lärarledda träffarna sker på plats i Lund. Därutöver ingår deltagarna i responsgrupper. Dessa grupper kan om gruppmedlemmarna så vill, träffas på annan ort alternativt digitalt. För att bli godkänd på kursen krävs dels aktivt deltagande i kursens obligatoriska moment, dels en godkänd längre skönlitterär text som lämnas in vid kursens slut. Om deltagarna vill kan kursavslutningen - i studenternas regi - arrangeras i form av en uppläsning i universitetets lokaler.

https://www.uvet.lu.se/kurs/ASKA01/

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt något av följande: lärarexamen ELLER minst 120 hp från valfritt lärarprogram inklusive minst en godkänd VFU-period ELLER 30 hp från kompletterande pedagogisk utbildning inklusive minst en godkänd VFU-period.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kreativt skrivande för lärare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön