Lingvistik: Visuellt språk - gester och tecken

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Lund
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Lund
Sista ansökan: 2024-08-15

Lingvistik: Visuellt språk - gester och tecken

Språkforskningen har hittills huvudsakligen betraktat tal och skrift som sina huvuddomän. Men språkbrukare använder inte bara tal för att uttrycka sig utan också meningsfulla handrörelser kallade gester. Dessutom använder döva språkbrukare teckenspråk som produceras och uppfattas enbart i den visuospatiala modaliteten. Den här kursen ger en tvärvetenskaplig introduktion till forskning om kroppens betydelse för form och funktion i mänskligt språk och berör både teoretiska och metodologiska aspekter. Med hjälp av rikliga exempel från nya forskningsfält diskuterar vi visuospatialt språkbruk i förhållande till inlärning och flerspråkighet, förkroppsligad kognition (embodied cognition), länken mellan språk och handling, och de neurokognitiva grunderna till multimodalt språk.

https://www.sol.lu.se/kurs/LINN15

Förkunskaper

antingen a) 60 högskolepoäng i lingvistik eller ett språkämne, eller b) både 60 högskolepoäng i psykologi eller kognitionsvetenskap och 30 högskolepoäng i lingvistik, eller c) motsvarande kunskaper.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Lingvistik: Visuellt språk - gester och tecken

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön