Tyska: Fortsättningskurs

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Tyska: Fortsättningskurs

Kursens mål är att ge dig som student en god och allsidig färdighet i att använda det tyska språket muntligt och skriftligt, fördjupade kunskaper om tyskan samt tyskspråkig litteratur såväl som de tyskspråkiga ländernas samhällsförhållanden och kultur.

Detta sker genom ett utökat och fördjupat studie av den tyska syntaxen ur ett kontrastivt perspektiv. Kursen ger också en inblick i grundläggande språkvetenskapliga begrepp. Den skriftliga språkfärdigheten tränas genom översättningsövningar och författandet av en kortare vetenskaplig uppsats. Den muntliga förmågan övas i samband med behandlingen av realia. Kursen ger även en överblick över huvuddragen i den äldre tyskspråkiga litteraturens utveckling. 

Kursen är på fortsättningsnivå (30-60hp) och ger behörighet att läsa vidare på kandidatnivå för att ta ut examen med tyska som huvudämne.

https://www.sol.lu.se/kurs/TYSA21

Förkunskaper

Grundläggande samt kunskaper motsvarande TYSA01 Tyska: Grundkurs, 30 hp.

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tyska: Fortsättningskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön