Utlandsutbildade lärares vidareutbildning, (ULV)

Malmö universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Malmö
150 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Malmö
Sista ansökan: 2024-10-15

Utlandsutbildade lärares vidareutbildning, (ULV)

OBS! Om du ansöker mot grundskolans tidigare år (åk F-6) så krävs det, utöver nedanstående Behörighetskrav, även en Kompletteringshänvisning från Skolverket.Det innebär att du först behöver ha ansökt om lärarlegitimation hos Skolverket och fått ett *avslag. *I avslaget ska det då framgå i din kompletteringshänvisning vad du behöver läsa för att uppnå svensk lärarbehörighet. En kompletteringshänvisning innehåller alltid hur många högskolepoäng du behöver läsa i lärarförberedande kurser samt ämneskurser. Om du har fått en hänvisning att du behöver ta ut en ny lärarexamen är detta inte en sådan kompletteringshänvisning som avses.

Förkunskaper

Behörig till utlandsutbildade lärares vidareutbildning (ULV) är den som har:- avslutad lärarexamen på eftergymnasial nivå eller avslutad ämnesexamen på eftergymnasial nivå som kan motsvara ett svenskt undervisningsämne- godkänt betyg i Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 eller motsvarande- genomfört inplaceringsprov i Svenska- möjlighet att komplettera till svensk lärarexamen eller lärarlegitimation eller utökad behörighet inom 120 hpUniversitetet får meddela föreskrifter om sådana krav på förkunskaper som är nödvändiga för att studenten ska kunna tillgodogöra sig utbildningen och om vilka urvalsgrunder som ska användas och vilken platsfördelning som ska göras.

Examen & Intyg

Lärarexamen, Förskollärarexamen, Grundlärarexamen, Ämneslärarexamen

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...


Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Malmö universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Utlandsutbildade lärares vidareutbildning, (ULV)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön