Informatik AV, Människa och AI

Mittuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Informatik AV, Människa och AI

Artificiell intelligens, AI, är inte något som ligger i framtiden utan allt mer en integrerad del av vår vardag i det moderna samhället. AI används redan idag inom många områden som exempelvis finans, försvaret, hälso- och sjukvård, olika typer av säkerhetssystem, industrirobotar, men också mobiltelefoner och smarta hem. Denna kurs ger dig en grundläggande introduktion till den tekniken som AI bygger på, den historiska framväxten av AI, olika perspektiv på intelligens, samt aktuella AI-tillämpningar. Kursen ger också möjlighet till ett kritiskt förhållningssätt till AI-utvecklingen och AI:s påverkan på människa och samhälle inte minst från ett etiskt perspektiv.

Förkunskaper

Informatik GR (ABC), 90 hp eller motsvarande inom Arkiv- och informationsvetenskap, Industriell organisation och ekonomi eller Data- och systemvetenskap.

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet i siffror:

Hos oss på Mittuniversitetet möts människor, kompetens och nytänkande vid våra två campus – Sundsvall och Östersund. Vi har utbildningar som spänner över en rad olika områden –områden som samhällsvetenskap, beteendevetenskap, media, till vård, lärarutbildning samt IT, naturvetenskap och humaniora...


Läs mer om Mittuniversitetet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mittuniversitetet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Informatik AV, Människa och AI

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön