Företagsekonomi, CSR och företagsetik, avancerad nivå

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Företagsekonomi, CSR och företagsetik, avancerad nivå

Här får du en introduktion till företags sociala och miljömässiga ansvar (CSR) och hur det har vuxit fram i näringslivet de senaste åren. Kursen handlar också om hur man kan förstå företagsetik och hur företag arbetar med etik. Också företags "stakeholder management" tas upp; till exempel hur företag kan manövrera genom kriser och utmaningar för att leva upp till intressenters förväntningar. Vidare diskuteras hur företag kan arbeta strategiskt med hållbarhet som en del av sin affärsmodell och sitt finansiella värdeskapande. Du får också en introduktion till företagsetiska teorier som stärker din förmåga att argumentera om rätt och fel i näringslivet. Ett antal företag medverkar i kursen och du kommer arbeta interaktivt med dilemmaövningar och praktikfall.

Förkunskaper

Företagsekonomi, grundkurs, 30 högskolepoäng, Företagsekonomi fortsättningskurs, 30 högskolepoäng och 15 högskolepoäng på kandidatnivå i företagsekonomi. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Företagsekonomi, CSR och företagsetik, avancerad nivå

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön