Informatik, Teorier om informationssystem, avancerad nivå

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Informatik, Teorier om informationssystem, avancerad nivå

En teori kan beskrivas som ett valt perspektiv som vi avsiktligt tillämpar som ett sätt att uppfatta och förstå världen som omger oss. Kursen omfattar vetenskapsfilosofi och dess huvudinriktningar samt centrala begrepp. En annan viktig aspekt är teorins roll för förståelse och utveckling av IT-artefakten, tillsammans med hur teori kan användas för förståelse och utveckling av informationssäkerhet och informationssäkerhetsforskning. Under kursen kommer vi att tillämpa ett socio-tekniskt perspektiv och socio-tekniska teorier eftersom ledning och styrning av informationssäkerhetshantering kräver både sociala och tekniska aspekter.

Förkunskaper

Informatik med systemvetenskaplig inriktning, grundkurs, 30 hp och 30 hp på fortsättningsnivå i informatik samt 15 hp på kandidatnivå i informatik. Alternativt Företagsekonomi, grundkurs, 30 hp och Företagsekonomi, fortsättningskurs, 30 hp samt 15 hp på kandidatnivå i företagsekonomi. Alternativt 30 hp i datateknik på G1N-nivå och 45 hp i datateknik på G1F-nivå. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Informatik, Teorier om informationssystem, avancerad nivå

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön