Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap I, Nutrition

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap I, Nutrition

Nutrition ger grundläggande kunskap om människans näringsbehov och livsmedels innehåll av näringsämnen och antioxidanter, hälsoeffekter och mikrobiell och kemisk livsmedelssäkerhet. Råvarors och måltiders näringsinnehåll beräknas och råvarors innehåll av organiska och oorganiska näringsämnen analyseras kemiskt. Ett evolutionärt och historiskt perspektiv på maten förmedlas.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap I, Nutrition

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön