Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap II, Produktionsfysiologi

Örebro universitet, i Örebro
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap II, Produktionsfysiologi

Utifrån grundläggande växt- och djurfysiologi värderas vegetabiliska och animaliska matråvarors olika kvaliteter. De analyseras kemiskt avseende närings- och hälsoeffekter. Den hållbara utbildningsträdgården på universitets campus och samverkande producenters produkter används som råvaror. Skörd, lagring och kvalitet efter skörd analyseras i laborativa moment. Odlingsprojekt genomförs med fokus på miljöfaktorers påverkan, bland annat inducerad stress, på tillväxt och produktkvalitet.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Örebro

Förkunskaper

Miljövetenskap, Livsmedelssystem, en introduktion, 7,5 hp, Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap I, Nutrition, 7,5 hp samt 6 hp från Miljövetenskap, Agroekologi, 15 hp.
Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...

Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Highlights