Virtuell kompositör och ljuddesigner

Östra Grevie folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Östra Grevie
4 terminer
Heltid/Deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Östra Grevie
Virtuell kompositör och ljuddesigner

Virtuell kompositör och ljuddesigner

En utbildning som förbereder dig på vad som krävs för att arbeta med musik och ljud inom media. Du kommer få breda kunskaper i såväl komposition som ljud-design – med fokus på spel, film och tv.

Vi har nära samarbete med såväl näringsliv som relevanta institutioner som Game Habitat och The Game Assembly.

Utbildningens innehåll

För att kunna hävda sig i spelbranschen är det viktigt att man besitter bred kunskap. Det förväntas ofta att du ska kunna såväl skriva, mixa och mastra musiken. Utöver det ska du även kunna skapa ljudeffekter och dessutom implementera dessa i spelen.

Komponerar du musik till film, tv eller annan media tangerar vissa delar men du kommer även lära dig skillnaderna. Hur ska du tänka om du skriver musik till rörlig bild kontra ett interaktivt spel? Vad bör du tänka på när man skapar en ljudlogga? Hur skapar du effektiv trailermusik? Hur hittar du jobb? Behöver du starta eget företag?

Allt detta och mycket annat kommer du att lära dig under utbildningen. Dessutom ges du möjlighet att ständigt utöka din portfolio som är direkt avgörande när du söker jobb.

Du som söker kan skriva och producera musik, i vilken genre som helst, med datorns hjälp. Du är väl insatt i hur en DAW fungerar. Det står dig fritt att använda vilket program du vill, i skolans studio har vi dock bara Nuendo och Logic. Viss kunskap av musikteori samt notläsning är en fördel men inget krav.

I regionen finns några av världens mest framgångsrika spelbolag samt spelutbildningar och vi samarbetar med flera av dessa. Dessutom produceras en hel del film, tv, reklam, teater och annat som också är av intresse. Men framförallt vill vi öppna dina ögon, du kan nå ut mycket längre än så – hela världen är ditt arbetsfält.

Varför välja Östra Grevie folkhögskola?

Samarbete med branscher

Eftertraktad utbildning

CSN-berättigad

Förkunskaper

Antagningsvillkor​

  • Grundläggande gymnasiebehörighet eller motsvarande

I din ansökan ska du bifoga:

  • Personligt brev (max 1 en sida)
  • Personbevis
  • Gymnasiebetyg

Personbevis, som alltid ska ingå i ansökan, hittar du på Skatteverkets hemsida. Logga in med BankID, välj studier, och spara sedan en PDF som du bifogar när du ansöker.

Kursinnehåll

Första året av utbildningen ger dig en bred grund att stå på.

Vi går igenom vilka redskap som står till förfogande i ditt skapande: program, ljudkort, samplingsbibliotek, midikontroller, effekter och så vidare. Därefter fördjupar vi oss i olika typer av musikskapande och ljuddesign: spel, film, tv, trailer, reklam med mera. Allt sker i olika projekt som innebär inlämningsuppgifter. Genom detta tillvägagångssätt ges du parallellt med undervisningen en möjlighet att skapa dig en gedigen porfortfolio.

Vi lär vi oss arbeta med den kanske mest innovativa ljudmotorn som finns: FMOD.

För orkestral musik lär vi oss grundläggande orkestrering, arrangering och notering.

Utöver detta förekommer flertalet gästföreläsningar samt studiebesök.

Under andra året får du chansen att fördjupa dig genom att jobba med längre projekt och samarbeten på egen hand, en längre praktikperiod, samt lämna in ett specialarbete. Du kommer också lära dig hur du startar ett eget företag.

Vårt mål är att du är förberedd och självsäker på att kasta dig ut arbetslivet med spetskompetens inom musik och ljud, ha en ordentlig och imponerande portfolio, showreel, hemsida, och CV, samt gedigna erfarenheter  och kontakter inom arbetslivet och branschen.

Varför välja Östra Grevie folkhögskola?

Östra Grevie folkhögskola är vackert belägen på den skånska slätten. Här finns den över 100 år gamla huvudbyggnaden, omgiven av olika mindre byggnader som tillkommit under åren. Här finns även ett stort internat med ca. 65 rum, med tillgång till en restaurang av absolut toppklass!

Kostnader

Samtliga kursdeltagare på skolan i Östra grevie betalar två avgifter. En terminskostnad:

  • Terminskostnad 700 kr

...samt en materialkostnad, som skiljer sig från kurs till kurs:

  • Virtuell kompositör och ljuddesigner 4000 kr

Facebook

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola i Vellinge kommun är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. Här står vi för en fri och inkluderande...


Läs mer om Östra Grevie folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Virtuell kompositör och ljuddesigner
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Östra Grevie folkhögskola


Tel: 040 - 55 62 00
Fax 040 - 55 62 01
www.ostragreviefolkhogskola.com

Recensioner

Det finns inga recensioner för Virtuell kompositör och ljuddesigner

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Virtuell kompositör och ljuddesigner från Östra Grevie folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön