Visa allastudier.se som: Mobil

Fritidsledarutbildning

Skarpnäcks folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Fritidsledarutbildning


Gå en Fritidsledarutbildning på Skarpnäcks Folkhögskola

Drömmer du om att få jobba som fritidsledare? Vill du arbeta med människor och skapa gemenskap? Läs till fritidsledare på Skarpnäcks Folkhögskola! Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av ledarskap och personlig utveckling. Du bör vara intresserad av fritid där upplevelser och utmaningar skapas. Som ledare ska du också kunna inspirera andra till utveckling. 

Studera kommunikation, ledarskap och beteendemönster

Under utbildningen lär du dig att hantera svåra och utmanande situationer. Du utvecklar en förmåga att kommunicera med människor och lär dig hur dina egna och andras kommunikations- och beteendemönster fungerar. Du utvecklas inom ledarskap och lär  dig vilka maktobalanser som finns i samhället. Utbildningen är generell och handlar om att leda grupper och stötta individer att växa. 

Folkbildningsmetoder varvas med akademisk undervisning

På Skarpnäcks Folkhögskola studerar du dels enligt folkbildningsmetoder men läser även akademisk litteratur vilket gör att du som student får en djup förståelse av innehållet samt utvecklas som ledare. Under utbildningen synliggörs normer och maktförhållanden i samhället. Maktdimensioner som kön, klass, etnicitet, sexualitet och funktionsvariationer m.m. lyfts och du får lära dig hur de påverkar dig och ditt liv. Medvetenheten du får lära dig är ett bra verktyg för dig i ditt professionella ledarskap. 

Stora chanser till jobb efter utbildningen

Skarpnäcks Folkhögskola har ett nära samarbete med fritidssektorn, kommuner och organisationer som anställer fritidsledare. Skolan är en av tio intressenter i Kunskapscentrum för fritidsledarskap och tidigare studerande visar att i stort sett alla som efter vår utbildning söker arbete, också får arbete inom sektorn. Fritidsledarutbildningen är en eftergymnasial utbildning på heltid och för att bli antagen behöver du ha allmän behörighet.

Så ansöker du

För att ansöka till Fritidsledarutbildningen ska du ha grundläggande behörighet från gymnasiet.

Praktik från fritidsverksamhet eller föreningsliv är meriterande.

Till ansökan ska du också bifoga:

  • Personbevis för studier
  • Kopia på gymnasiebetyg
  • Intyg på praktik- eller arbetslivserfarenhet
  • Personligt brev som motiverar din ansökan

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning får du ett intyg. 

Kostnader

Ingen kursavgift. Materialavgift: 4000 kr/termin vilket inkluderar litteratur, kortare frilufts- och studieresor, vissa internatkostnader mm.

Hur studerar du på Fritidsledarutbildningen?

Lektionstiderna infaller normalt mellan 9.00 och 16.00. Utöver detta krävs tid för inläsning och egna studier. Arbetsformerna varierar mellan föreläsningar, grupparbeten och självständigt arbete. Vissa kurser läser man tematiskt och/eller i projektform. I utbildningen lägger man stor vikt vid att diskutera och reflektera kring det som studeras vilket innebär att man måst vara närvarande vid all undervisning för att bli godkänd. Utbildningen går inte att kombinera med yrkesarbete.

Av en bra fritidsledare krävs god självkännedom och samarbetsförmåga. Det får du chans att utveckla genom samverkan och spegling i studiegruppen på Skarpnäcks folkhögskola. Du får stora möjligheter till personlig utveckling under utbildningstiden. Genom planeringsgrupper och utvärderingar har de studerande möjlighet att påverka undervisningens innehåll och upplägg. 

Du måste också vara beredd lämna skolan och ditt hem under vissa kursavsnitt som läggs utanför skolan, med övernattning på t ex vandrarhem, ibland i skogen etc. Det sker under sammanlagt några veckor per termin. Dessutom gör varje studiegrupp en studieresa till någon europeisk storstad för att få inspiration av deras fritidsarbete.

Videoreportage

     

Skarpnäcks folkhögskola

Skarpnäcks folkhögskola

Skarpnäcks folkhögskola - En mötesplats för olika kulturer 

På skolan vill man se dig som den person du är. Du får möjlighet att utvecklas utifrån dina behov och ditt mål med studierna. Du kan skaffa dig kunskaper och färdigheter för att komma vidare i livet. På Skarpnäcks folkhögskola...


Läs mer om Skarpnäcks folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Fritidsledarutbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fritidsledarutbildning från Skarpnäcks folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Fritidsledarutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: