Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Hållbar matproduktion

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Hållbar matproduktion

Hur hållbara är olika system för svensk matproduktion? I kursen Hållbar matproduktion får du ökad kunskap om hållbarhetsaspekter i svensk produktion av livsmedelsråvaror. Detta gör det möjligt att jämföra styrkor och svagheter hos olika produktionsinriktningar för att bedöma hur olika matval påverkar livsmedelssystemets hållbarhet. Kursinnehållet baseras på kunskap rörande centrala hållbarhetsaspekter för att möjliggöra en jämförelse av olika livsmedelsråvaror ur ett hållbarhetsperspektiv. Efter kursen kommer du som student att ha fördjupad förståelse för hur val av råvaror och produktionsinsatser påverkar matproduktionens ekonomiska, miljömässiga och sociala hållbarhet. Kursen genomförs på distans med schemalagda digitala föreläsningar och diskussionstillfällen under kvällstid.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för högskolestudier.
SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)

SLU:s kunskap är på många sätt så nära livet. Vi arbetar med förutsättningarna för liv, livsbetingelserna för människor, djur och natur samt hur vi bäst förvaltar allas våra gemensamma naturresurser idag och i framtiden. Vår huvuduppgift är att genom högkvalitativ...

Läs mer om SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) och visa alla utbildningar

Highlights