Internationell landsbygdsutveckling

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Internationell landsbygdsutveckling

Kursen är lämplig för dig som, oavsett disciplinär bakgrund, är intresserad av att utvidga dina kunskaper om landsbygdsutveckling, och dessutom vill kunna identifiera och analysera problem och möjligheter som berör rurala försörjningssystem. Kursen är tvärvetenskaplig och fokuserar på ekologiska, politiska, sociala och ekonomiska faktorer för landsbygdsutveckling i Syd. I kursen ingår diskussioner om viktiga aspekter av rurala försörjningssystem, såsom tryggad livsmedelsförsörjning, förvaltning av naturresurser, klimatförändringar, social organisation och migration. Kursen fokuserar även på olika aspekter av genus och fattigdom/välfärd inom landsbygdsutveckling.

Förkunskaper

30 hp i landsbygdsutvckling eller annat relevant humanistiskt, samhälls- eller naturvetenskapligt ämne. Kunskaper i engelska motsvarande engelska B på gymnasienivå i Sverige.

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)

SLU:s kunskap är på många sätt så nära livet. Vi arbetar med förutsättningarna för liv, livsbetingelserna för människor, djur och natur samt hur vi bäst förvaltar allas våra gemensamma naturresurser idag och i framtiden. Vår huvuduppgift är att genom högkvalitativ...


Läs mer om SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)


Recensioner

Det finns inga recensioner för Internationell landsbygdsutveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön