Den analytiska tränaren: att använda vetenskap i idrottspraktiken

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Den analytiska tränaren: att använda vetenskap i idrottspraktiken

I modern idrott ökar kraven på tränare att effektivt kunna förstå, analysera och hantera data och statistik. De kunskaper studenter får från metodkurser på tränarprogram är ofta fokuserade mot en vetenskaplig kontext som inte alltid kan översättas till tränarens praktiska verklighet. Från HT24 introducerar vi den fristående kursen "Den analytiska tränaren - att använda vetenskap i idrottspraktiken" som är en metodkurs utvecklad specifikt för tränare som vill bli mer vetenskapliga i sin tränarpraktik. Den här kursen ger en bra grund för att som tränare ta bättre beslut baserad på ett mer analytiskt förhållningssätt.

Kursen är designad för att ge dig verktyg och kunskaper att hitta ett vetenskapligt förhållningssätt som tränare, dels genom att navigera i ökad generell förståelse för statistisk, dels genom att öka förmågan att skapa mätbara "utvärderingsprojekt" som tränare. Genom att skapa mindre pilotprojekt baserat på data från egna idrottare (eller från andra praktiska exempel) får du lära dig att skilja betydelsefulla förändringar och effekter från brus i data. Vi ger dig metoderna för att inte bara samla in data på ett effektivt sätt, utan även att analysera och tolka denna data för att fatta välgrundade beslut.

Med "Den analytiska tränaren" får du tillgång till en unik utbildning som förbereder dig för framtiden. Detta är din chans att bli en tränare som inte bara förlitar sig på erfarenhet och intuition, utan som också använder vetenskapliga metoder för att optimera prestation och framgång.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Den analytiska tränaren: att använda vetenskap i idrottspraktiken

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön