Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Fysikaliska aspekter på arbetsmedicin

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Fysikaliska aspekter på arbetsmedicin

Inom arbetslivet sker exponering för ett flertal fysikaliska faktorer. Denna kurs fördjupar sig i olika hälsorisker samt sjukdomsbilder utifrån samband med fysikaliska exponeringar i arbetslivet. Kursen behandlar preventiva insatser på individ, grupp och organisation. Fokusområden är arbetsmedicin, vibrationer, buller, ergonomi, arbetsfysiologi samt hälsokontroller och lagstadgade riktade hälsoundersökningar samt prevention vilka utgör en viktig bas för företagshälsovårdens arbete.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Umeå
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

För att vara behörig för att gå kursen krävs kandidatexamen i omvårdnad alternativt sjuksköterskeexamen om 180 hp innehållande minst 15 hp examensarbete, samt Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav kan beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights