Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Umeå

Kroki 2

Kursen vänder sig till studenter med en upparbetad förmåga att teckna. Målet med kursen är att ge studenten träning i att uttrycka komplexa relationer i förhållande till rumsliga gestaltningar. Kursen syftar till att öva på skissteknik för att återge kroppens helhet, proportioner och uppbyggnad utifrån balans, riktning och avstånd. Huvudsakligen riktas undervisningen mot att vidare utveckla förmågan att teckna, framhäva karaktär och uttryck i bilden samt redogöra för olika bildkompositioner i relation till perception. Kursen är inriktad mot praktiskt utövande av visuellt arbete. Genomgående knyts övningarna till studentens praktiska behov av visuell kommunikation.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs, förutom grundläggande behörighet, kursen 5ID180 Kroki, 7,5 hp eller motsvarande. Engelska B/6.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet