Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Statistik C: Självständigt arbete

Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Statistik C: Självständigt arbete

Kursen består av ett självständigt arbete (kandidatuppsats).

Under kursen får studenten utföra ett statistiskt arbete som redovisas i en uppsats. I normalfallet ska uppsatsen skrivas av två studenter tillsammans. Arbetet kan bestå av statistisk analys av data, utvärdering av statistiska metoder eller genomgång och sammanfattning av litteratur kring något statistiskt område. Ämnet som behandlas kan ha anknytning till pågående forskning vid universitetet, vara arbete av konsultationskaraktär, exempelvis i samverkan med extern part utanför akademin, eller behandla ett eget intresseområde. Uppsatsen presenteras och försvaras muntligt vid ett öppet seminarium. I kursen ingår också granskning, värdering och diskussion av andra studenters uppsatser.

Undervisningen består av handledning och seminarier, där vissa av seminarierna är obligatoriska. Handledning ges endast under den tid då kursen pågår.

Observera att kursen är en campuskurs, vilket innebär att studenten förväntas närvara på seminarierna samt ta del av handledning på plats i Umeå. Det är inte möjligt att läsa kursen på distans.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Umeå

Förkunskaper

Univ: Statistik C: Inferensteori, 5 hp, och Statistik C: Metoder för data science, 10 hp, eller motsvarande kunskaper.
Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Highlights