Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan - Fysik och matematik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Uppsala
330 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan - Fysik och matematik

Ämneslärarprogrammet vid Uppsala universitet ger dig förutsättningar att verka som kunnig och engagerad lärare i framtidens skola. Som lärare i gymnasiet utvecklar du ungdomars förmåga till att söka efter, självständigt värdera och bearbeta kunskap. Med dig får du färdigheter i att leda en klass, att lära ut och kunna skapa en meningsfull undervisning.

Att jobba som ämneslärare innebär att du gillar kombinationen kunskap och att lära ut, samt vill ha ett socialt yrke där du träffar många människor. Dessutom är du med och påverkar framtiden och bidrar till en bättre värld.

Låt ditt intresse styra när du väljer vilka ämnen du vill undervisa i. Det finns ett tiotal ämnen inom språk, humaniora, samhällsvetenskap och naturvetenskap att välja mellan. Beroende på vilka ämnen du har i din examen finns även möjlighet att arbeta i grundskolans årskurs 7-9.

Programmet leder till en ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i gymnasieskolan om 300 eller 330 högskolepoäng beroende på vald ämneskombination.

En examen från ämneslärarprogrammet ger dig de redskap som behövs när du arbetar som lärare och ledare i klassrummet. Som lärare har du ett av världens viktigaste jobb och behovet av välutbildade lärare finns ständigt. Utbildningen kan planeras så att den ger dig behörighet att söka forskarutbildning.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Matematik 4 eller Matematik E, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen, Ämneslärarexamen, avancerad nivå

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan - Fysik och matematik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön