Civilingenjörsprogrammet i energisystem

Uppsala universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Uppsala
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Civilingenjörsprogrammet i energisystem

Vill du vara med och utveckla framtidens energilösningar och skapa möjligheter för ett hållbart samhälle? På civilingenjörsprogrammet i energisystem får du breda kunskaper om energi-, klimat- och miljöfrågor och de färdigheter du behöver för att leda utvecklingen inom energiområdet mot en hållbar framtid. De stora och viktiga förändringar som behöver genomföras inom energisystemet gör att du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Hela världen ställer om energisystemen för att stoppa den globala uppvärmningen och samtidigt nå det globala målet: "Hållbar energi för alla". För att möta de utmaningar detta innebär så rustar utbildningen dig med kunskap om miljövänlig produktion och användning av energi, både ur naturvetenskapligt, tekniskt och samhällsinriktat perspektiv.

Civilingenjörsprogrammet i energisystem är ett unikt samarbete mellan Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Du kommer ta del av den samlade kunskap som finns på båda dessa universitet inom bland annat vind-, våg-, kärn- och vattenkraft; energieffektivisering; bio- och solenergi; system- och miljöanalys och ekonomi. På så sätt får du en helhetssyn på energifrågorna.

Programmet leder till en civilingenjörsexamen. Efter examen kommer du att kunna arbeta som till exempel projektledare, konsult, chef, energistrateg, konstruktör, utredare, analytiker, utvecklingsingenjör, energiansvarig eller forskare både inom och utanför Sverige.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsprogrammet i energisystem

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön