Civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik med materialvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Uppsala
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik med materialvetenskap

Material behövs överallt och sätter de yttersta gränserna för all teknik. Kunskap om material behövs för att utveckla olika konstruktioner, exempelvis flygplan, medicinska implantat eller mikroelektronik, och för att ta fram nya material så som biomaterial och material för energigenerering och energilagring. Eftersom nästan alla teknikföretag behöver materialvetare är arbetsmarknaden efter examen mycket god.

Civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik med materialvetenskap är en femårig utbildning. Jämfört med andra civilingenjörsprogram i teknisk fysik läser du mer kemi och du får spetskompetens inom materialvetenskap. I slutet av utbildningen väljer du själv vad du riktar in dig mot.

Du studerar material på alla skalor ner till atomnivå. Du tillämpar kunskaperna i fysik, kemi och teknik för att förstå hur olika material är uppbyggda och vilka egenskaper de har, samt lär dig att designa, modifiera och tillverka material för högteknologisk användning. Materialvetenskap är en mycket viktig kompetens vid omställningen till ett hållbart samhälle.

Programmet leder till en civilingenjörsexamen.

Du blir attraktiv på en bred arbetsmarknad och du kan arbeta med allt från medicinska tillämpningar till krävande rymd- och industritillämpningar. Du kan arbeta med utveckling, forskning, produktion, produktutveckling eller innovativ affärsutveckling. Tidigare studenter arbetar bland annat som projektledare, processutvecklare, forskare och systemingenjörer.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik med materialvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön