Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Digitalisering i språkundervisningen: Teori och praktik

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Digitalisering i språkundervisningen: Teori och praktik

Kursen vänder sig främst till verksamma språklärare. Kursens övergripande syfte är att du utvecklar kunskaper om digitaliseringens betydelse för språklärandet. Du ska vidare utveckla din egen digitala kompetens och öka din förmåga att använda och integrera informations- och kommunikationsteknologi i språkundervisningen.

Kursen omfattar:- teoribildning om digitalisering och dess betydelse för samhällsutveckling och utbildning- nya ämnesdidaktiska perspektiv som rör nätbaserat lärande och digitalisering i språkundervisningen- en orientering i sociala medier, personliga lärmiljöer, digitala verktyg och mobilt lärande, relaterad till språkundervisningens mål, innehåll och form- muntlig och skriftlig presentation med digitalt stöd- frågor som rör etik och regelverk för användning av sociala medier och digitala verktyg i skolan- planering, genomförande och utvärdering av undervisning där digitalisering ingår- feedback och bedömning med hjälp av digitala verktyg.

Distanskursens upplägg: Kursen ges nätbaserat och innehåller ett antal nätbaserade seminarietillfällen. Mellan seminarierna är handledning och kommunikation nätbaserad. Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling och headset krävs.

Sommarkursens undervisning är upplagd under veckorna 23-26 och 31-35 2024 med självstudier mellan dessa undervisningsperioder.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights