Fossil utfasning och hållbara energiomställningar

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Fossil utfasning och hållbara energiomställningar

Kursen riktar sig till ingenjörer, naturvetare, geovetare, hållbarhetsplanerare eller motsvarande som vill förbättra sina kunskaper om energisystemen, minskat fossilberoende och framtidens energiomställningar. Innehåll: Överblick av fossilintensiv infrastruktur och försörjningskedjor samt möjliga alternativ. Genomgång av historiska och nutida trender inom energisystemen med utvalda fallstudier från världens ledande ekonomier. Analys och utvärdering av möjligheter att fasa ut fossila bränslen och övergången till kolsnåla, gröna och förnybara energitekniker med fokus på primärenergi och tillgänglig resursbas.

Distanskursens upplägg: Kommunikation mellan lärare och studenter sker via lärplattform och e-mötesverktyg. Tillgång till dator med internetuppkoppling och webbkamera krävs.

Förkunskaper

120 hp inom naturvetenskap eller hållbar utveckling. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Fossil utfasning och hållbara energiomställningar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön