Geovetenskap - planeten jorden

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Geovetenskap - planeten jorden

Kursen ger en helhetsbild av planeten jorden från den innersta kärnan till och med atmosfären. Hur har jorden bildats och hur är den uppbyggd? Vad är mineral och bergarter?

Geovetenskap handlar också om jordens och livets utveckling från den absoluta begynnelsen för 4600 miljoner år sedan och förklarar de processer inom jorden och på jordytan som påverkar och formar vår livsmiljö: bergskedjebildning, vulkanism och jordskalv, klimat och klimatförändringar, vattnets kretslopp, landskapets utveckling, nedisningarna. När levde dinosaurierna och vad berättar andra fossil om tidigare förhållanden på jorden? När och hur bildades våra naturresurser, hur ska vi finna nya?

Kursen har en veckolång fältdel, som normalt äger rum i Dalarna i april (om du läser på vårtermin) eller oktober (om du läser på hösttermin), till en kostnad av 550 kr som du själv står för.

Geovetenskap - planeten jorden är baskurs för fortsatta studier i geovetenskap men kan läsas som enskild kurs för den som vill öka sin kunskap om vår egen planet eller den som vill nå en ökad förståelse i naturresurs- och miljöfrågor.

Anmärkning: För fortsatta studier inom geovetenskap krävs Biologi 2, Fysik 1a eller 1b1+1b2, Kemi 2, Matematik 4/Matematik D alternativt kursen Biovetenskap, 30 hp.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Geovetenskap - planeten jorden

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön