Hem- och konsumentkunskap, fortsättningskurs för lärare i grundskolan (del 1)
Kursen är en fortsättningskurs som både breddar och fördjupar ämnet hem- och konsumentkunskap. I kursen behandlas bland annat oönskade ämnen i livsmedel samt livsmedelsöverkänslighet. Mat och måltider inom olika kulturer och sammanhang berörs. Dessutom ingår undervisning om hur saperemetoden kan användas för sensorisk träning. I fokus är barns och ungas hälsa i relation till mat.**Distanskursens upplägg:** Det är tre obligatoriska campusdagar i Uppsala under kursen. Träffarna består framförallt av seminarier och laborationer i kök. Kommunikationen mellan lärare och student sker genom universitetets digitala lärplattform och mejl. För detta krävs dator med internetuppkoppling.
Kommande starter
1 tillgängligt startdatum
Förkunskaper
Uppsala universitet
Välkommen till Uppsala universitet
Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...
Highlights