Högskoleingenjörsprogrammet i medicinsk teknik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Högskoleingenjörsprogrammet i medicinsk teknik

Medicintekniska produkter bidrar till bättre hälsa och till en högre livskvalitet. Sverige har en stolt tradition av banbrytande uppfinningar inom området. Det moderna graviditetstestet har sina rötter i Uppsala och ultraljudsdiagnostik utvecklades i Lund.

Studierna inleds med en introduktionskurs till medicinsk teknik och baskurser i matematik, anatomi och fysiologi, materialvetenskap och programmering. Du fortsätter därefter med mer avancerade tekniska kurser i bland annat elektronik, medicinsk mätteknik och medicinsk sensorteknik. Utbildningen avslutas med att du fördjupar dig ytterligare inom ämnen såsom medicinsk informatik och implementering av medicinsk teknik. Du får även möjlighet att läsa kurser inom bland annat projektledning. När du gör din verksamhetsförlagda utbildning får du en unik inblick i hur arbetet ser ut för en högskoleingenjör i medicinsk teknik på ett av sjukhusen i regionen eller ett medicintekniskt företag i närområdet, och möjlighet att etablera värdefulla kontakter inför din framtida yrkesroll. Programmets innehåll har tagits fram i dialog med sjukvård och industri för att möta de utmaningar som finns idag och i framtiden inom hälsosektorn.

Programmet leder till en högskoleingenjörsexamen.

Som högskoleingenjör i medicinsk teknik kan du arbeta på sjukhus och i industrin. I Sverige finns det mer än 600 företag med verksamhet inom medicinsk teknik och antalet anställda ökar stadigt. Sjukhusen har ett stort behov av kompetens kopplat till den ökande mängd avancerad teknik som installeras i klinisk miljö.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Högskoleingenjörsprogrammet i medicinsk teknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön