Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Informationsteknik och energilagring

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Informationsteknik och energilagring

Introduktion till senaste digitaliseringskoncept av teknisk betydelse: sakernas internet (Internet of Things, IoT), trådlösa kommunikationssystem och dess samband med energilagring. Introduktion till maskininlärning och artificiell intelligens: dess terminologi, en översikt över grundläggande algoritmer och litteraturstudier om dess användning vid modellering av energilagring. Användning av etablerade verktyg och algoritmer för maskininlärning vid modellering av energilagring.

Efter godkänd kurs ska du kunna:- diskutera energiprofilen för IoT-applikationer, trådlös system och annan ny teknik- förklara och motivera användningsfall där verktyg för artificiell intelligens kan användas inom lagring av kemisk energi- förklara och jämföra grundläggande metoder för maskininlärning i samband med modellering av energilager- använd maskininlärningsteknik och programvara för att modellera energilagring.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

120 hp inklusive 90 hp datavetenskap/teknik/matematik/kemi. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights