Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Informationsteknologi - möjligheter och utmaningar

Längd
10 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
10 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Informationsteknologi - möjligheter och utmaningar

Kursen ger en introduktion till principer och teknik som ligger till grund för moderna IT-system samt färdighet i att använda och förklara datavetenskaplig terminologi. Utifrån detta diskuteras de möjligheter som IT-system erbjuder, teknikens begränsningar samt samhälleliga, organisatoriska, etiska, juridiska och säkerhetsaspekter på IT-användning. Kursen är lämplig för dig som vill förstå modern teknik och behöver kunna kommunicera om IT-system med både experter och lekmän, till exempel i beställarroller eller som lärare.

Distanskursens upplägg: Detta är en webbaserad kurs helt utan fysiska träffar (inklusive examinationen). Läsanvisningar och annan kommunikation sker genom kursens webbplats samt via e-post. Tillgång till internet är en förutsättning för denna kurs.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights