Introduktion till kulturarv och hållbarhet

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Gotlands Län
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gotlands Län

Introduktion till kulturarv och hållbarhet

Kursen ger en introduktion till kulturvård som område, med särskild betoning på relationer mellan kulturarv och hållbarhet. Kursen behandlar föränderliga relationer mellan dåtid, samtid och framtid, samt kopplar dessa till de hållbarhetsutmaningar som världen står inför. Materiella och immateriella kulturarv är resurser från det förflutna som återvinns, återbrukas på ett omsorgsfullt sätt, men som även kan vara en källa till konflikt. Kursen handlar om de sociala, ekonomiska och miljömässiga etiska avväganden och målkonflikter som uppstår när till exempel föremål, historiska byggnader och kulturmiljöer bevaras, används, utvecklas och avvecklas.

Förkunskaper

Kandidatexamen. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till kulturarv och hållbarhet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön