Kandidatprogram i digital affärsutveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gotlands Län
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gotlands Län

Kandidatprogram i digital affärsutveckling

Siktar du på ett arbete där du kombinerar både IT och ekonomi? Digitaliseringen av samhället innebär nya förutsättningar för kommunikation och samverkan mellan människor, företag och myndigheter. De senaste decenniernas utveckling medför att det finns behov av medarbetare som har förståelse för digitalisering med avseende på såväl affärs- och verksamhetsfrågor som informationstekniska frågor. Kandidatprogrammet i digital affärsutveckling vänder sig till dig som är intresserad av dessa utmaningar.

Studierna omfattar både företagsekonomi och informationssystem. Under utbildningen lär du dig att analysera, tolka och förstå ekonomiska frågeställningar som uppstår i organisationer såväl som i samhället. Du tränas i att värdera och kritiskt tolka ekonomisk och teknisk information för att kunna bedöma hur denna information påverkar och kan bidra till organisationers digitala affärsutveckling. Programmet ges i Visby.

Programmet leder till filosofie kandidatexamen med antingen företagsekonomi eller informationssystem som huvudområde.

Kombinationen IT och ekonomi skapar möjligheter till arbete inom många olika branscher. Med din kompetens har du möjlighet att arbeta inom såväl stora som små företag som efterfrågar analytiska och problemlösande digitala affärsutvecklare. Du kan arbeta med affärs- utveckling men också med IT-strategiska frågor, systemutveckling, databaser och dataanalys, projektledning, försäljning, budget och revision.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i digital affärsutveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön