Kandidatprogram i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Kandidatprogram i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik

Om du vill jobba med medier, som journalist, producent eller kommunikatör ger kandidatprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik dig en förstklassig utbildning och möjlighet att spela en viktig roll i framtidens kommunikationssamhälle. Du profilerar dina studier själv genom att välja ett av spåren digitala mediestudier, journalistikstudier eller studier i organisationskommunikation. Du lär dig de vetenskapliga och teoretiska grunderna och får även arbeta med yrkesförberedande projekt som gör det möjligt att lära genom att göra.

För att du ska komma ordentligt förberedd ut i dagens digitala medielandskap och arbetsliv ger programmet en specialisering i informationssystem och digital kommunikation, vilket till exempel inkluderar webbproduktion, sociala medier och interaktionsdesign.

Möjlighet att göra praktik och att studera utomlands samt utrymmet att själv påverka inriktningen på din utbildning gör att du lätt kan forma de här tre åren till precis det du vill. Du förbereds för fortsatta akademiska studier och blir bättre rustad, både teoretiskt och praktiskt, för ditt framtida yrkesval.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med medie- och kommunikations­vetenskap som huvudområde.

Kommunikatör, medieanalytiker och journalist är exempel på möjliga yrken efter studierna. Kandidatprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik är också en utmärkt grund att stå på för fortsatta studier.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön