Kandidatprogram i musikvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Kandidatprogram i musikvetenskap

Musikhistoria, musikteori och populärmusik - när du läser kandidatprogram i musikvetenskap i Uppsala närmar du dig musiken utifrån historiska, estetiska och etnologiska synsätt. Ett viktigt inslag i utbildningen är att träna upp färdigheter i att hantera musik i såväl notskrift som i klingande form samt att kunna analysera musikaliska uttryck och strukturer. Det innebär bland annat att du får en gedigen träning i musikteoretiska ämnen som notläsning, partiturläsning, harmonilära, gehör och musikanalys. Detta gör utbildningen internationellt gångbar eftersom dessa färdigheter efterfrågas och förutsätts internationellt.

Just den tekniska specialkunskapen om musikens former och uttryck är också något som yrkesverksamma inom musikområdet särskilt har framhållit som betydelsefullt för anställningsbarhet.

I programmet ingår också valbara kurser; till exempel kan du välja ämnen som ekonomi eller management alternativt ett humanistiskt ämne som historia eller filosofi. Du kan också välja att studera utomlands. Vill du så finns det även möjlighet till praktik.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med musikvetenskap som huvudområde.

Kandidatprogrammet i musikvetenskap förbereder dig för en flexibel arbetsmarknad på musikområdet inom till exempel kulturinstitutioner, medier, musikförlag, konsultföretag och eget entreprenörskap. Programmet ger också grunderna för dig som vill bli musikforskare.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i musikvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön