Kliniska tillämpningar av nanoteknik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
2 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Kliniska tillämpningar av nanoteknik

Kursen behandlar nyckelprinciperna bakom moderna nanoteknikaktiverade kliniska behandlingar. Kärnan i kursen innehåller verkliga exempel på produkter som är godkända för klinisk användning, som täcker den grundläggande vetenskapen bakom deras respektive uppfinning, konkurrerande teknologier, syntes- och tillverkningsprinciper, nyckelfunktioner och fördelar samt det kliniska behov som de uppfyller. Kursen uppdateras löpande med nya exempel över tid.

Följande ämnen kommer att behandlas i kursen: Grundläggande principer för nanoteknik. Nanokristaller. Superparamagnetiska järnoxidnanopartiklar (SPIONs). Lipidbaserade nanopartiklar. Proteinbaserade nanopartiklar. Virala och icke-virala vektorer för genleverans. Exempel på kliniska indikationer på nanomaterial är cancer och icke-cancerbehandlingar.

Förkunskaper

120 hp inom teknik/naturvetenskap/farmaci inklusive 45 hp i kemi/kemiteknik/farmaci/bioteknik och 15 hp i cellbiologi/mikrobiologi. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kliniska tillämpningar av nanoteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön