Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap

Kursen utvecklar dina kunskaper om mikroorganismer, livsmedelslagstiftning, global livsmedelssäkerhet samt hur kontrollprogram tillämpas i syfte att producera säker mat till konsumenter. Mat studeras i relation till miljö med fokus på evidens kring matens olika miljöeffekt och dess komplexitet. Metoder presenteras för mikrobiologisk kvalitetskontroll, sensorisk analysteknik, näringsanalys med hjälp av kostberäkningssystem och beräkning av klimatdata.

Kursen ger dig förutsättningar att förklara kunskapsområdet livsmedelsvetenskap från råvara till konsumtionsfärdig produkt. Du utvecklar din förmåga att tillämpa matlagningstekniska metoder och modifiera recept samt ger dig verktyg till att analysera matens och måltidens kvalitet ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Aktuell kurs behandlar specialkoster av medicinska skäl samt utvecklar förmågan att kommunicera fakta muntligt, skriftligt och praktiskt.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Minst 16,5 hp från Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp) eller motsvarande.
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights