Kulturarvspolitik och identitet

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Gotlands Län
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Gotlands Län
Sista ansökan: 2024-10-15

Kulturarvspolitik och identitet

Denna kurs handlar om kulturarv och social/kulturell hållbarhet och fokuserar på kulturarvet som en politisk maktfaktor i förhållande till identitet och tillhörighet. Kursen ger dig en bättre förståelse av de komplexa relationerna mellan kulturarv och människor i samhället, särskilt de relationer som involverar auktoritet och makt. Kursen kommer också att ge dig verktyg för att förstå och hantera denna komplexitet genom kritiska förhållningssätt till kulturarv och bevarande. Fallstudier från olika delar av världen kommer att presenteras.

Under kursen kommer du att möta kulturarv i förhållande till nationalism, kolonialism och postkolonialism. En särskild tonvikt ligger på att balansera den dominerande eurocentriska, materialfokuserade kulturarvsdiskursen, genom att presentera alternativa metoder till och grunder för kulturarv, utforska frågor som materiella och immateriella arv, identitet, äkthet, ägande, samt minoritetsrättigheter och kulturella och mänskliga rättigheter.

Förkunskaper

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulturarvspolitik och identitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön