Musikteori 2

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Musikteori 2

Kursen består av fyra delkurser.

Delkurs 1: Generalbassats, 3 hpDelkursen behandlar de grundläggande reglerna i generalbasnotation ("basso continuo"). Generalbas var ett mycket vanligt sätt att notera ackompanjemang på under, i synnerhet, barocken. Du får i kursen pröva på att skriva ut en fyrstämmig sats utifrån en generalbasstämma.

Delkurs 2: Satslära och harmonisk analys, 4 hpDelkurs 2 är en direkt fortsättning på den föregående kursen Musikteori 1. I takt med att du denna gång leds in på 1800-talets och romantikens harmonilära, så blir harmoniken mer avancerad och tonartsutvikningar allt vanligare.

Delkurs 3: Instrumentationens grunder, 2 hpUnder kursen får du en grundläggande introduktion till instrumentation. Du får utifrån tydliga instruktioner fördela stämmor i ett musikstycke mellan olika instrument i en typisk klassisk orkesteruppsättning från andra halvan av 1700-talet.

Delkurs 4: Musikanalys, 6 hpI sista delkursen får du en introduktion till hur man som musikvetare går till väga för att analysera musik i skrift. Kursen avslutas med att du får skriva en egen musikanalys av ett musikstycke i valfri genre. Här lämnas du relativt fri att tillämpa den teoretiska kunskap som plockats upp under de olika delkurserna.

Undervisning på engelska kan förekomma.

Distanskursens upplägg: Distanskursen kräver tillgång till dator med internetuppkoppling. Allt lektionsmaterial finns i kursen. Inga sammankomster eller fasta tider förekommer. Examination på kursen sker löpande.

Förkunskaper

Musikteori 1, 15 hp, eller motsvarande

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Musikteori 2

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön