Professionellt textarbete

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Professionellt textarbete

Inom den här kursen utvecklar du din förmåga att granska och bearbeta skrivna texter och anpassa texter för olika målgrupper och medier. Vi diskuterar frågor om vad som gör texter läsbara och tillgängliga utifrån forskning och beprövad erfarenhet, liksom sätt att utvärdera texters kvalitet. Inom kursen utforskas och diskuteras också vad som ingår i olika yrkesroller och uppdrag som handlar om textbearbetning och handledning av skribenter, exempelvis redaktör, textgranskare och korrekturläsare. Du får också utveckla din förmåga att ge respons på texter och reflektera över hur respons kan utformas för att vara skrivutvecklande för skribenter med olika behov och förutsättningar.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande med 60 hp svenska språket/nordiska språk eller svenska som andraspråk med successiv fördjupning.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Professionellt textarbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön