Spel och samhälle

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Gotlands Län
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gotlands Län

Spel och samhälle

Om du vill få en bättre förståelse för hur spel påverkar människor, kultur och samhälle, då här det här en kurs för dig!

Spel är en viktig del av dagens samhälle. De skapas och spelas inom ramen för en teknologisk och ekonomisk infrastruktur. Den här kursen går närmare in på både hur spel influeras av samhället och hur spelen i sig själva influerar detsamma. De här aspekterna är viktiga för alla reflekterande designers som vill förstå sitt medium och dess inverkan. De är också viktiga för utbildare, beslutsfattare och andra yrkeskunniga som arbetar med eller blir påverkade av spel.

I kursen diskuterar vi frågor kring:- hållbarhet, både i termer av miljö och rättvisa arbetsvillkor- mörk design och spelberoende- marknaden bakom spelproduktion under plattformskapitalism- kritiskt tänkande och läskunnighet- radikalisering och rekrytering i spel-communities- krig, nationalism och fascism.

Förkunskaper

Kandidatexamen. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Spel och samhälle

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön