Sök utbildning 👉
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Statistik A

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Statistik A

Grundläggande statistik och dataanalys 1: Kursen ger en grundläggande introduktion till statistisk deskription, sannolikhetslära och inferensteori. I kursen presenteras och diskuteras hur statistiska metoder kan användas för olika tillämpningsområden. I kursen ingår även en introduktion till programmering där studenterna får lära sig hantera data för att genomföra statistiska analyser.

Grundläggande statistik och dataanalys 2: Kursen behandlar design av statistiska undersökningar, såsom urvalsundersökningar och randomiserade experiment, samt regressionsanalys. Fokus i kursen ligger på att ge studenter de verktyg som behövs för analys av data med vanligt förekommande statistiska metoder.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights