Textilvetenskap A

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Textilvetenskap A

I Sverige finns unika samlingar av historiska textilier. I kyrkor, på museer och i privata hem finns textilier som bär på kunskap om svensk och internationell historia. Genom studier i textilvetenskap får du lära dig om såväl material och tillverkningstekniker som textilhistoriska sammanhang vilka ger dig möjlighet att tolka och förstå information i föremålen.

Undervisningen är oftast förlagd till två dagar i veckan och utöver detta krävs praktiska eller teoretiska självstudier. Vissa av dessa genomförs i ämnets lokaler för laborativ undervisning. Kursen behandlar i föreläsningar, seminarier och praktisk-laborativ undervisning de textila materialens och teknikernas historiska utveckling från förhistorisk tid till nutid i ett teknikhistoriskt och kulturhistoriskt sammanhang. Fokus ligger på utvecklingen i Norden och Västeuropa, med paralleller till utomeuropeisk textilhistoria. I kursen ingår praktiska moment som ger dig övning i att dokumentera och analysera textila föremål och företeelser med utgångspunkt i teoretiska och hantverkstekniska kunskaper.

Kursen kan både läsas av studenter som vill ha ett textilhistoriskt huvudfokus och av kulturvetare, museitjänstemän och andra grupper med textilt hantverk och textil tradition som delar av sina ansvarsområden.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Textilvetenskap A

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön