Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Tyska: Kommunikation i undervisningen

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Tyska: Kommunikation i undervisningen

Kursen vänder sig till lärare i tyska i grundskola, gymnasieskola eller vuxenutbildning som vill utveckla undervisningsmetoder om kommunikation i språkundervisningen. Vi behandlar teoretiska begrepp för undervisning, tar upp olika metodiska verktyg och diskuterar konkreta uppgifter och övningar i tyska. Under kursen tränas din förmåga att planera och skapa aktiviteter som ger eleverna möjligheter att utveckla sin allsidiga kommunikativa språkkompetens.

Det krävs goda kunskaper i det tyska språket då både undervisnings- och examinationsspråket är tyska.

Distanskursens upplägg: Kursen ges nätbaserat och innehåller ett antal nätbaserade seminarietillfällen. Mellan seminarierna är handledning och kommunikation nätbaserad. Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling och headset krävs.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights