Utmaningar och tillvägagångssätt för att stärka hälsosystem i sårbara kontexter

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Utmaningar och tillvägagångssätt för att stärka hälsosystem i sårbara kontexter

Kursen ger dig förståelse för frågor som rör navigering genom de existerande byggstenarna för hälso- och sjukvårdssystem i resurssvaga och sårbara kontexter. Medan hälsosystemens organisation och funktionalitet förklaras genom ramverk av internationell standard, är kursens mervärdet dess fokus på praktiska utmaningar samt metoder för att bemöta och navigera genom dessa.

Denna kurs kommer att ge dig en introduktion till hur de kan tänka kring hälsosystem och organisation, hälsoledning, samhällsengagemang, digital hälsa och nyckelbegrepp samt definitioner inom detta framväxande område. Vidare introduceras grunderna till finansiell och icke-finansiell resurshantering i sårbara kontexter.

Du kommer att tillbringa två veckor på campus och tre veckor online. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, uppgifter individuellt och i grupp samt presentationer, inklusive fallstudier från sårbara kontexter, både globalt och lokalt.

För att kunna delta i kursen behöver du ha tillgång till en dator med internetanslutning, samt headset och webbkamera. Kontakt mellan lärare och student sker i huvudsak via Studium eller e-post och Zoom.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Utmaningar och tillvägagångssätt för att stärka hälsosystem i sårbara kontexter

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön