Systemförvaltning för lönekonsulter
Kort kurs för dig med arbetslivserfarenhet av att ha arbetat som lönekonsult, löneadministratör, lönehandläggare eller motsvarande under minst tre år.
Utbildningen har ett flexibelt upplägg för att möjliggöra för dig som studerande att kombinera utbildning med yrkesarbete. Den ges på halvfart och bedrivs i huvudsak på distans delar av dagar tillsammans med utbildare varvat med självstudier, men med fåtal fysiska träffar för praktiska moment.
Studieform: Distans, 50%.
Förkunskaper
När ansökningsperioden är öppen finns länk till ansökan på vår hemsida
Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen eller motsvarande.
Särskilda förkunskaper krävs
Yrkeserfarenhet - 3 år heltid
Typ av yrkeserfarenhet
Arbetslivserfarenhet av att ha arbetat som lönekonsult, löneadministratör, lönehandläggare eller motsvarande under minst tre år.
Meriterande utbildning
Meriterande eftergymnasial utbildning som t ex YH-utbildning inom lön. Ska styrkas med intyg och bifogas ansökan.
Ansökningslänk finns på vår hemsida vasterasyrkeshogskola.se
Examen & Intyg
Efter utbildningen har du kompetenser att
- Självständigt föreslå lämpligt arbetssätt för HR och personaladministrationsarbete beroende på verksamheten, samt resonera kring fördelar och nackdel utifrån valt arbetssätt.
- Resonera om lönearbetets olika processer, samt kunna föreslå förbättringar och i processerna för att optimera dessa.
- Presentera principer för ekonomi och redovisning ur ett löneperspektiv på olika sätt, samt
självständigt kunna problematisera de olika principerna. - Resonera om lönefunktionens plats i organisations- och verksamhetsstyrning och självständigt identifiera eventuella utvecklingsområden.
- Självständigt ansvara för förvaltningen av och implementeringen av system inom löneområdet, samt kunna hantera utmaningar i arbetet obehindrat på ett korrekt sätt.
- Bedöma och analysera systemförvaltarens yrkesroll i en organisation och dennes tillhörande arbetsuppgifter, samt vad som påverkar detta.
- Självständigt ansvara för att genomföra systemsäkerhetsanalyser, resonera om fördelar och nackdelar med olika modeller för systemsäkerhetsarbete, samt kunna vidta lämpliga åtgärder för god systemsäkerhet ur flera perspektiv.
- Självständigt föreslå lämpliga integrationer efter analys, genomföra bearbetning och felsökning på ett korrekt sätt, samt redogöra för olika förbättringar inom området.
- Självständigt ta fram relevant data för att genomföra och ansvara för arbetet med att ta fram konsekvensanalys, behovsanalys och kartläggningar utifrån användarbarhet.
- Bedöma relevansen och användningsområdet för det digitala flödet av olika digitala tjänster och trender.
- Tolka olika automatiserade processer och självständigt föreslå åtgärder för effektiviserade processer.
- Utföra och på ett bra sätt använda RPA, Chatbots, AL, ML och PM3, samt kunna analysera när, var och hur dessa bäst används för att underlätta i arbetet. - planera och ansvara för tillämpning av IT- och tekniska lösningar i arbetet, samt för att implementera
olika typer av system- och verksamhetsstöd i lönearbetet. - Genomföra pedagogisk rådgivning i arbetet, samt kunna presentera material och resultat på etteffektivt sätt.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.
Gör en intresseanmälan
Västerås Yrkeshögskola
YH-utbildningar är ett alternativ till universitet och högskola i nära samverkan med näringslivet. Att studera på en Yrkeshögskola ger stora fördelar för både studerande och företag. YH-utbildningar ger förutsättningar för den studerande till att komma ut i näringslivet för att...
Läs mer om Västerås Yrkeshögskola och visa alla utbildningar