Frihandel och ursprung – fördjupning

YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke, Härryda kommun
Sammanfattning
Korta Yh-utbildningar
Distans
30 YH-poäng
Deltid
Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Frihandel och ursprung – fördjupning

YH-kurs på 30 Yh-poäng läses på distans, 50% studietakt. Kursen ges på svenska, startar 2 oktober och avslutas 22 december. Kursen startar under förutsättning att det är tillräckligt många sökande.

Tullhantering är en påfallande komplex bransch som kräver hög kompetens inom området. Kursen Frihandel och ursprung – fördjupning är en kurs för dig som redan är yrkesverksam inom tullbranschen och vill fördjupa, bredda eller komplettera dina kunskaper inom frihandel och ursprung.

Även personer som arbetar med internationell handel, inköp eller logistik kan, i sin yrkesroll, se en vinning i kursinnehållet för att bättre kunna förstå, nyttja och inte minst efterfråga nödvändiga underlag kopplade till frihandel och ursprung.

Upplägg

Kursen kommer att bedrivas på distans, 50% studietakt med enbart två fysiska träffar (placering Mölnlycke). De fysiska träffarna kommer att ligga i mitten samt i slutet av kursen.

I kursen kombineras fjärrundervisning (studerande och lärare är åtskilda i rum men inte i tid) och distansundervisning (studerande och lärare är åtskilda i både rum och tid), dvs inspelade föreläsningar, självstudier och inlämningsuppgifter samt handledning av kursansvarig lärare.

För att möjliggöra för kursdeltagarna att studera flexibelt och lägga upp studierna utefter sina arbetstider kommer samtliga föreläsningar att spelas in.

Utbildningens mål

Kursens syfte är att ge kunskaper om överenskommelser om handel utan tullar eller andra hinder samt att ge kunskaper om frihandelsavtal. Kursens syfte är även att ge kunskaper om korrekt ursprungsdokumentation utifrån gällande regelverk som fastställande av ursprung.

Målet med kursen är att ge de studerande kunskaper för att kunna utnyttja frihandelsavtal i sitt arbete för att sänka kostnader på tull och upprätta en korrekt ursprungsbevisning. Slutligen ska kursen också ge kompetens att genom ursprungskalkyler sätta upp och argumentera för en varas ursprung enligt åberopat frihandelsavtal.

YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke, Härryda kommun

Yrkeshögskolan i Mölnlycke, Yhim

Utbildning i trivsam miljö, med mycket kompetenta lärare När du väljer att satsa ett till två år på en utbildning kan det vara skönt att veta att du kommer att tillbringa en stor del av din tid i fräscha och...


Läs mer om YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke, Härryda kommun och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Frihandel och ursprung – fördjupning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke, Härryda kommunRecensioner

Det finns inga recensioner för Frihandel och ursprung – fördjupning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Frihandel och ursprung – fördjupning från YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke, Härryda kommun, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön