05 okt 2020

Söker du jobb inom webbdesign? – detta vill arbetsgivaren se

Är du webbdesigner och söker jobb inom webbdesign? Här går Nils Fridlund på Sunbird Webbyrå igenom vad de anser vara viktigt hos en webbdesigner vid rekrytering. Alla arbetsgivare har sina egna tankar – detta är en av dem.

Tidigare resultat viktigare än ett fint CV

Ett fint CV med tidigare arbetserfarenheter kan ta dig långt. Men i slutändan är det ditt resultat som är avgörande för rollen som webbdesigner. Kan du visa tidigare projekt som gör dina talanger rättvisa talar detta för sig.

När din karriär börjar bör du överväga att lägga ner extra mycket tid och energi på att få dina första designs så bra det bara går. Tänk inte allt för mycket på ersättningen utan få in nöjda referenser och snygga cases att visa upp. Du kan överväga att hitta en utvecklare med samma ambitioner som du för att hjälpas åt att komma igång med en portfolio.

Visa på både bredd och djup

Som webbdesigner på en webbyrå behöver du i regel kunna visa upp att du kan designa fler stilar än en då man i regel anpassar designen efter kunden. De tidigare arbeten du visar upp bör alla vara av hög kvalitet. Men de bör också visa olika nyanser av din stil.

Är du nischad bör du överväga att primärt söka dig till större webbyråer. Mindre webbyråer kommer behöva någon med en bredare stil som kan passa de flesta kunderna.

Webbdesign mer än design

Webbdesign är inte bara snygga och imponerande former. Huvudmålet är att besökaren ska kontakta kunden och att bilden av varumärket blir positivt. Som webbdesigner måste du alltså förstå var varumärket står idag och vart de är påväg. Kan du visa upp att du även har en tanke och kan snappa upp bolags intressen kommer du längre.

Förstå kod – men bara ytligt

Som webbdesigner är det bra att kunna samarbeta med utvecklarna och förstå vilka utmaningar de ställs inför när du designar. Ibland finns det alternativa lösningar som är lättare att koda men med samma slutresultat.

Men lägg inte för mycket tid på att förstå kod. Det kan göra tankesättet för invecklat. Ditt primära mål är att göra fantastisk webbdesign som är enkel att förstå och som speglar varumärket. Vi föredrar alltså inte en mix av båda utan vill ha en expert på webbdesign och en expert på webbutveckling.

Som avslutande ord vill vi säga att på en webbyrå blir man en del av ett team. Ditt resultat är en del av en helhet. Att kunna samarbeta och leverera i tid är också viktigt. Detta kan du visa upp genom goda referenser som intygar detta.


Artikeln är ett gästinlägg skrivet av Sunbird Webbyrå.

Senast uppdaterad: 05 okt 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-08-16

Effektiva spartips för en bättre studentekonomi

Studentlivet är utvecklande, lärorikt och fyllt med spännande upptåg men den är också förknippad med en tajtare budget. Ett bra sätt för att få mer kvar i plånboken är att sänka sina omkostnader i vardagen.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-19

Så läser du upp dina betyg i matte

Om du läser upp dina betyg i matematik så kan det innebära en ny chans i livet. En ny behörighet öppnar möjligheter att komma in på en högre utbildning och starta en ny karriär. Artikeln är ett gästinlägg skrivet av Matematikvideo.se

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-22

Stor efterfrågan på personer med praktisk utbildning

Personer med yrkesutbildningar och YH-utbildningar är eftertraktade på arbetsmarknaden. Vill du få en yrkesinriktad utbildning utomlands? Läs mer om fördelarna med en yrkesinriktad utbildning och få tips på skolor utomlands.

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av vår systersajt Blueberry.nu.

Läs mer