Man med huva
14 okt 2021

Var är alla webbutvecklare?

E-handeln växer explosionsartat och man räknar med en fördubbling de kommande fem åren. Därför finns det ett enormt behov av webbutvecklare med spetskompetens inom e-handel och som förstår branschens utmaningar och tekniska system.

Ledande e-handelssystem

Utbildningen Webbutvecklare inom e-handel ger dig kompetens inom ledande e-handelssystem. Du lär dig utveckla och programmera i HTML5, CSS3, Javascript/jQuery, PHP och XML. Du får kunskaper om databaser och hur de kan interagera mellan order- och affärssystem, betalningslösningar och externa system. Du blir expert på att skapa det flöde och orderhantering som ställs på dagens men även morgondagens e-handel.

Branschaktiva byråer och företag

Medieinstitutet har ett nära samarbete med företag som Svensk Digital Handel, Klarna och Softronic därför kan du som student vara säker på att få en aktuell utbildning som är efterfrågad.

Lärare och elever i ett klassrum

Yrkesverksamma lärare och föreläsare

De flesta av våra föreläsare arbetar inom branschen som till exempel Apegroup, Chas Visual Management, Dustin och många fler. Med representanter från flera branschaktiva företag kan du som student räkna med en utbildning som är direkt kopplad till ditt framtida yrkesliv.

Praktik på ledande branschföretag

En stor del av utbildningen utgörs av praktik eller Lärande i arbete (LIA) som vi kallar det. Du tillbringar 25 veckor uppdelat på två perioder på ett branschföretag. Där får du möjligheten att växa in i din yrkesroll och skapa framtida arbetsmöjligheter.

Karriär?

Efter avslutad utbildning kommer du ha färdigheter inom bland annat PHP-utveckling, datateknik, webbutveckling och responsiv webbdesign.

Du kommer till exempel kunna arbeta som Webbutvecklare med inriktning mot e-handel, Webbutvecklare, Teknisk produktionsledare inom e-handel, Utvecklare och beställare av e-handelsplattformar, Kravställare av nya funktioner inom området e-handel/e-tjänster.

Webbutvecklare inom E-handel

Senast uppdaterad: 14 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-16

Bönder nöjdaste Yh-eleverna

Nio av tio är nöjda med sin Yh-utbildning. Men vilka är mest nöjda? Jo, lantbrukare och djurvårdare!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Flexibla distansstudier - i Sverige och världen

Distansstudier ger dig inte bara möjligheten att studera hemifrån, du kan även studera från ett helt annat land. För eleven Nils-Erik, som studerar på distans genom NTI-skolan, har möjligheten till distansstudier öppnat upp dörren för ett liv i ett nytt land, långt ifrån Sveriges röda stugor och gröna skogar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2024-01-09

5 fördelar med att plugga på yrkeshögskola

Vill du veta vilka fördelarna är med att plugga på en yrkeshögskola? Här listar vi fem fördelar med att plugga på yrkeshögskola för att hjälpa dig ta reda på om en YH-utbildning passar dig. 

Läs mer