18 okt 2021

Studenter tränas av militären

Ska lära sig ledarskap och disciplin vid militära läger. "Föräldrar och studenter måste stå enade mot beslutet."

Universitetsstudenter på Sri Lanka är oroade över att regeringen infört ett obligatoriskt ledarskapsprogram under militär regi. Enligt utbildningsminister Sunil Jayaratne ska kurserna införas för samtliga studenter redan i år, rapporterar The Sunday Leader.

Representanter från den nationella studentföreningen IUSF säger sig vara tveksamma till tilltaget, eftersom militärt ledarskap inte kan användas i det civila samhället. Enligt Sanjeewa Bandara, en representant från organisationen, är beslutet i linje med regeringens försök att sprida militära regler till hela samhället.

– Föräldrar och studenter måste stå enade mot beslutet att skicka studenter till militära läger, säger Bandara.

Artiklar om fler ovanliga utbildningar

"Zombies är som en naturkatastrof"

Vill du gå en kurs i duvmatning?

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Josefin förverkligade sin dröm – pluggade i San Diego

Josefin Wallerman bytte Stockholm mot San Diego en termin och tycker att det är bland det bästa hon gjort. – Det var helt underbart att plugga i San Diego. Universitetet var jättebra, vädret fantastiskt och människorna supertrevliga. Det var ett år efter gymnasiet som Josefin packade sina väskor och lämnade Sverige. Några månader tidigare hade planerna på en termin i Kalifornien börjat ta form.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-06-23

Studenter dödade under protester

Tre personer dog och ett trettiotal skadades under sammanstötningar mellan studenter och polis i den peruanska staden Huancavelica under tisdagen. Studenterna tände på den lokala regeringsbyggnaden i protest mot öppnandet av ett nytt universitet i regionen som tros leda till nedskärningar för det existerande universitetet, enligt den mexikanska tidningen Milenio.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Stick ut – plugga i Asien

Vill du sticka ut i mängden av ansökningar när du söker jobb? Ta chansen att studera i Asien. Jonas Svenhard, 33, pluggade i Japan och fick en ny jobbmöjlighet.

Läs mer