Visa allastudier.se som: Mobil
Tropisk marinbiologi

Tropisk marinbiologi – med paradiset som arbetsplats

För många vore det en dröm att jobba i ett tropiskt paradis med fiskar, koraller och marina däggdjur. Utbildningar inom miljö har blivit 2000-talets framtidsbransch.

– I tropisk miljö kan du jobba i u-länder med u-landsfrågor. Jag jobbar i Tanzania och handleder doktorander. På Sida kan man jobba med exempelvis vattenfrågor i Afrika, säger Martin Gullström vid Stockholms universitet.

I höstas undervisade Martin i den internetbaserade distanskursen Tropisk marinbiologi. På kursen studerar studenterna bland annat korallrev och mangroveträsk.

– Det stora jobbet är egentligen att man skriver tre essäer.

Studenterna väljer ett område – exempelvis korallrev – och studerar hur ekosystemet fungerar. Martin säger att han rekommenderar utbildningen till alla som brinner för marinbiologi.

– Många på jorden bor vid kuster, så många påverkas av havet. Jag gillar u-lands- och miljöfrågor. Men visst är det en tuff bransch.

Tips: Tropiska utbildningar

Tropisk husdjursproduktion

Tropisk geografi

Tropisk ekologi

Per Samuelson / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 25 sep 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Betygen avgör för att bli jurist

Enligt en undersökning tror 9 av 10 juridikstudenter vid Stockholms Universitet att framtida arbetsgivare värderar erfarenhet från ett juridiskt sommarjobb högre än höga betyg. Men bara hälften av arbetsgivarna håller med om det. Undersökningen visar också att juridikstudenter tror att utlandsstudier är högre värderat än höga studiebetyg, men den bilden delas inte heller av arbetsgivarna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Fler platser på vårdutbildningar

Det blir 415 nya platser på sjuksköterskeprogrammen nästa år, enligt ett förslag från regeringen. Men Vårdförbundet är skeptiskt till om platserna kommer att fyllas. De kommande tre åren blir det 40 nybörjarplatser på läkarprogrammen, 29 på tandläkarprogrammen och 485 på sjuksköterskeutbildningarna på högskolor och universitet runt om i landet, enligt ett förslag från regeringen som presenteras i ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-12

Modestudier – Milano eller Borås?

Astrid pluggade i Borås och startade eget klädmärke. Emil pluggade i Milano och jobbade på Armani. Här hittar du deras guide till modestudierna. Konkurrensen i modevärlden är hård. Var du väljer att utbilda dig kan betyda mycket för din framtida karriär. Borås är fritt, Milano ger kontakter. Oavsett vilken väg du väljer får du räkna med att börja som assistent.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön