Visa allastudier.se som: Mobil

Utlandsstudenter gynnar bomarknad

Asiater som pluggar utomlands är många och välbeställda och därför riktigt bra för bomarknaden.

De miljoner unga asiater som reser till västländer för att studera har gett upphov till en global studentbostadsmarknad som är värd omkring 200 miljarder dollar, drygt 1 300 miljarder kronor.

Över hälften av världens 165 miljoner studenter som utbildar sig utomlands kommer från Asien, främst Kina, Indien och Sydkorea, enligt fastighetsgruppen Jones Lang LaSalle. USA, Storbritannien och Australien hör till favoritdestinationerna för utbytesstudenterna, som tros vara över 260 miljoner år 2025.

– Det senaste årtiondet har länder som Kina, Indien och Vietnam haft en snabb tillväxt hos den rikare medelklassen, vilket har skapat efterfrågan på högre utbildning och bättre boendemöjligheter i destinationsländerna, sade Philip Hillman, ansvarig för studentfastigheter på Jones Lang LaSalle.

Hitta utbildningar utomlands

Sök utbildningar utomlands i vår sökfunktion

Relaterat

Bostadsläget – Sverige runt

Få koll på ekonomin som student

Studiefakta: Studera utomlands

Singapore TT

Senast uppdaterad: 11 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Plugga statistik – jobba i New York

Är du analytisk och äventyrslysten? Gillar du att tolka siffror? Charlotte pluggade statistik i Linköping, satte upp nya mål och hamnade i det stora Äpplet. Charlotte Karlsson är Vice President Customer Support vid Ericssons kontor i New York. År 2001 tog hon sin licentiatexamen i statistik vid Linköpings universitet. Sedan dess har hon arbetat som projektledare med GSM-support i Linköping oc ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-01-14

Plugga i sagolika Kaunas, Litauen! 

Ett livligt studentliv, rikt kulturliv och billiga levnadskostnader – det är bara några av fördelarna med att plugga i Kaunas, Litauen!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Josefin förverkligade sin dröm – pluggade i San Diego

Josefin Wallerman bytte Stockholm mot San Diego en termin och tycker att det är bland det bästa hon gjort. – Det var helt underbart att plugga i San Diego. Universitetet var jättebra, vädret fantastiskt och människorna supertrevliga. Det var ett år efter gymnasiet som Josefin packade sina väskor och lämnade Sverige. Några månader tidigare hade planerna på en termin i Kalifornien börjat ta form.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön