Visa allastudier.se som: Mobil

Utlandsstudenter gynnar bomarknad

Asiater som pluggar utomlands är många och välbeställda och därför riktigt bra för bomarknaden.

De miljoner unga asiater som reser till västländer för att studera har gett upphov till en global studentbostadsmarknad som är värd omkring 200 miljarder dollar, drygt 1 300 miljarder kronor.

Över hälften av världens 165 miljoner studenter som utbildar sig utomlands kommer från Asien, främst Kina, Indien och Sydkorea, enligt fastighetsgruppen Jones Lang LaSalle. USA, Storbritannien och Australien hör till favoritdestinationerna för utbytesstudenterna, som tros vara över 260 miljoner år 2025.

– Det senaste årtiondet har länder som Kina, Indien och Vietnam haft en snabb tillväxt hos den rikare medelklassen, vilket har skapat efterfrågan på högre utbildning och bättre boendemöjligheter i destinationsländerna, sade Philip Hillman, ansvarig för studentfastigheter på Jones Lang LaSalle.

Hitta utbildningar utomlands

Sök utbildningar utomlands i vår sökfunktion

Relaterat

Bostadsläget – Sverige runt

Få koll på ekonomin i nya studentlyan

Studiefakta: Studera utomlands

Singapore TT
Senast uppdaterad: 16 jun 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-08-21

TOEFL – språktest i engelska

TOEFL mäter din förmåga att använda och förstå engelska på universitetsnivå. Det är det största och vanligaste språktestet i engelska och används av universitet i hela världen.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-11

Ge ditt CV tyngd med utlandsstudier

Utlandsstudier gör dig attraktiv på en internationell arbetsmarknad och kan bli spetsen på ditt CV. Rekryteraren: ”Det visar på en drivkraft”

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Våldsamma studentprotester i London

Våldsamma demonstrationer skakade Storbritanniens politiska centrum Westminster. Parlamentet höjde maxgränsen för universitetsavgifter.

Läs mer