Videoreportage
Certificate in Food Service Management
OBS! Denna utbildning ges på engelska. The Course is given in English.
Denna kurs är utformad för blivande Mat och dryck proffs för att hjälpa dem att bättre förstå de olika aspekterna av mat och dryck verksamhet. Läroplanen är resursstark för de som är angelägna om att främja sin karriär inom gästfrihet och mat och dryck.
Med avsnitt om de olika områdena för F & B verksamhet, detaljer om franchising, förvaltningsbolag och statliga tjänster, vi förstärker också grunderna för olika typer av tjänster, bordsdekorationer, utrustning som används i service, typer av menyer, typer av servicearbeten, matgarneringar och ackompanjemang och olika vanliga driftsförfaranden följt av mat och dryckesverksamheter.
I en serie med 7 fokuserade moduler är denna kurs utformad för att ge studenterna en djupgående inblick i praktiken av Food Service Management.
Med ämnen som sträcker sig från operativ planering, externa krafter som påverkar industrin, hantering av franchise, kedja och oberoende verksamheter och relaterad relation Kontroller till planering och ledarskap och styrning 12 veckors deltid eller 7 veckors heltidsstudier kommer att ge en utmärkt bas för sparka igång en karriär. Presenteras i lätt att navigera elektroniska moduler.
ATT STUDERA INNEBÄR ATT:
- Du startar din utbildning när du vill
- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon
- Du avgör själv studietakten
- Du studerar var du vill
KURSPORTALEN
Utbildningen innehåller olika moduler där du fördjupar dig inom varje område. Under studietiden har du kontakt med kursledaren om du stöter på frågor och fundering kring kursmaterialet samt vid återkoppling av dina inlämningsuppgifter. Interaktivitet genom mail och telefon.
KURSPLAN
MODUL 1
The Restaurant Business
• The Varied Field of Food Service
• The Outlook for Food Service
• The Restaurant Business
• The Dining Market and the Eating
Market
• Dining Well The Eating Market and
Its Dynamics
• Contemporary Popular Priced
Restaurants
• Quick Service Restaurants
• Fast Casual Restaurants Midscale
Restaurants Casual Restaurants
• High Check Average Restaurants
• Restaurants as Part of a Larger
Business
• Restaurants in Retail Stores
Restaurants in Shopping Malls
• Summary
• Key Words and Concepts
• Review Questions
• Internet Exercises
MODUL 2
Restaurant Operations
• Restaurant Operations
• The Front of the House
• The Back of the House
• The “Office” General Management
• Making a Profit in Food Service
Operations
• Increasing Sales Reducing Costs
• Keeping the Score in Operations:
Accounting Statements and
Operating Ratios
• Cost of Sales Controllable
Expenses Capital Costs
• Life in the Restaurant Business
• Salary Levels
• Summary
• Key Words and Concepts
• Review Questions
• Internet Exercises
MODUL 3
Restaurant Industry Org.
• Chain Restaurant Systems
• Marketing and Brand Recognition Site
Selection Expertise
• Access to Capital Purchasing
Economies Control and Information
Systems
• New Product Development Human
Resource Program Development
• Independent Restaurants
• Operating Advantages Marketing and
Brand Recognition
• Site Selection Access to Capital
• Purchasing Economies Control and
Information Systems
• Human Resources The Independent’s
Extra: Flexibility
• Franchised Restaurants
• The New Franchisee Continuing
Franchise Services
• The Franchisee’s View The Franchisor’s View
• Franchisor Franchisee Relations
• Summary
• Key Words and Concepts
• Review Questions
• Internet Exercises
MODUL 4
Competitive Forces
• Competitive Conditions in
Food Service
• The Marketing Mix
• Product
• Price Place and Places
Promotion
• Competition with Other
Industries
• Convenience Stores
Supermarkets The Home
as Competition
• Summary
• Key Words and Concepts
• Review Questions
• Internet Exercises
MODUL 5
On Site Food Service
• Comparing On Site and Commercial
Food Services
• Self Operated Facilities
• Managed Services Companies
• Pros and Cons of Managed Services
• Business and Industry Food Service
• College and University Food Service
College Students as Customers
• Health Care Food Service
• The Dietetic Professional The Dietetic
Technician The Dietary Manager
• Health Care Food Service Department
Organization
• Trends in Health Care Food Service
• School and Community Food Service
• The School Food Service Model
• Contract Companies in School Food
Service Trends in School Food Service
• Service Programs for the Aging
Community Based Services
• Other Segments
• Recreation
Correctional Facilities Private Clubs
Transportation
• Vending
• Summary
• Key Words and
Concepts
• Review Questions
MODUL 6
Issues Facing Foodservice
• Consumer Concerns
• Health and Wellness Fast Food
and a Hectic Pace Nutrition and
Labelling
• Food Safety and Sanitation
Alcohol and Dining
• Food Service and the Environment
• Thinking About Garbage from
Dump to Waste Stream
• The Greening of the Restaurant
Industry
• Technology
• Enhancing Customer Service
Technology in the Back of the
House
• Technology, the Internet, and Food
Service Marketing
• Technology and Management
• Summary
• Key Words and Concepts
• Review Questions
• Internet Exercises
MODUL 7
The Role of Service
• A Study of Service
• What Is Service?
• Types of Service
• Rendering Personal Service
• Task Interpersonal Skills
• Managing the Service Transaction
• The Product View of Service The
Process View: Empowerment
• Production or Process View?
• How Companies Organize for
Service
• Service Strategy ■ Service Culture
• The Employee as Product: The
Importance of People
• Service as a Sustainable
Competitive Advantage
• Summary
• Key Words and Concepts
• Review Questions
• Internet Exercises
Kommande starter
Varför välja Academy Online?
Bli diplomerad/certifierad
Behov på
arbetsmarknaden
Du väljer studietakt
Ansökan och behörighet
Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret eller via mail till support3(at)academyonline.se
Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.
Examen & Intyg
Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certificate in Food Service Management.
Kostnader
Kursavgiften för utbildningen är 17 500 kr inkl moms. Betalning i förskott mot faktura med 2 500 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. Delbetalning under 12 månader möjlig med 1 667 kr/månad.
I kursavgiften ingår:
- Föreläsningsmaterial i Kursportalen genom skärminspelade föreläsningar
- Övningsuppgifter
- Inlämningsuppgifter
- Kontinuerlig support via mail och telefon samt yrkesvägledning
- Utfärdande och utskick av examensbevis
Gör en intresseanmälan
Välkommen till Academy Online! Academy Online International är ett av Europas ledande företag avseende digitala yrkesutbildningar. Academy Online Sweden erbjuder idag ett 160-tal digitala yrkesutbildningar samt många fristående kurser inom olika ämnen. Detta är ett modernt sätt att studera där...